Deputat PNL: ”Sunt șanse de 99% ca de mâine România să rămână fără guvern”

by Genko Genko

Deputatul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat, cu puțin timp în urmă, în cadrul unui talk-show de la TV Digi 24, că sunt șanse de 99% ca mâine partidul din care face parte să decidă ieșirea de la guvernare.

”Zarurile au fost aruncate în Partidul Național Liberal în proporție de 99%. Dacă nu se întâmplă ceva pe parcursul zilei de mâine, se va lua decizia de a retrage sprijinul guvernului Ponta si de a retrage reprezentarea guvernamentală”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a mai afirmat că în ultima vreme nu au mai fost duse negocieri pentru o reconciliere a pozițiilor celor două formațiuni.

”Ce negocieri se mai pot purta atâta timp cât Victor Ponta nici măcar nu îi răspunde la telefon domnului Antonescu? Hai să fim serioși! Poate au avut loc negocieri la nivel tehnic, eu nu cunosc vreo întâlnire oficială a două delegații din cele două partide”, a adăugat deputatul PNL.

Amintim că la guvernare în România se află Uniunea Social-Liberală (USL), formată din Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și alte câteva formațiuni mai mici. În urma unui acord semnat de către USL, funcția de premier i-a revenit lui Victor Ponta, iar Crin Antonescu ar fi urmat să fie candidatul Uniunii la prezidențiale.

Între cele două mari partide care formează USL au apărut divergente în ultimele luni. Acestea au crescut considerabil în ultimul timp, mai ales în urma deciziei PNL de a face unele modificări în guvern, în urma cărora prim-vicepreședintele partidului, Klaus Iohannis, a fost propus la funcția de vicepremier. Modificări cu care conducerea PSD nu a fost de acord.

CITIȚI ȘI...