Cristiano Ronaldo, prin prestațiile sale, a trezit un copil din comă

by Genko Genko

David Pawlaczyk este un copil de 14 ani din Polonia. În luna august a anului trecut, băiatul a fost victima unui accident de circulație, fiind lovit de o mașină în timp ce se afla pe bicicletă. David a suferit multiple leziuni interne și a intrat în comă profundă.

Părinții micuțului au căutat cele mai bune clinici și cei mai buni medici pentru a-și salva fiul. În lungul lor periplu prin spitale, au decis să dea curs și unuia din cele mai bizare sfaturi primite. Un doctor, căruia i s-a povestit că David era mare fan Real Madrid și Cristiano Ronaldo, a sugerat ca băiatului să-i fie puse în căști meciurile jucate de idolul său. Au trecut câteva luni în care David asculta fiecare meci al lui Real Madrid și al Portugaliei, în care juca CR7, fără să se întâmple nimic.

Apoi, în luna noiembrie, la meciul retur de baraj dintre Portugalia și Suedia, pentru calificarea la CM 2014, s-a petrecut minunea. Cristiano Ronaldo a marcat atunci trei goluri, dar abia ultimul a avut efectul sperat de părinții lui David. Copilul s-a trezit din comă la auzul celui de-al treilea gol al lusitanului!

Publicația poloneză Fakt a publicat știrea și aceasta a fost preluată de presa din toată Europa. Așa a ajuns povestea și la urechile lui Cristiano Ronaldo, care i-a trimis o invitație lui David și familiei sale pentru meciul cu Borussia Dortmund, din sferturile de finală ale UEFA Champions League. „Galacticii” au învins cu 3-0 pe Santiago Bernabeu, iar Cristiano Ronaldo a înscris chiar sub ochii fanului său golul trei.

”Când ziarul a luat legătura cu noi pentru a ne aduce la cunoștință invitația lui Cristiano la meci, David a început să plângă de emoție”, a povestit mama micuțului polonez. La finalul meciului, lusitanul s-a întâlnit cu David, i-a semnat mai multe autografe, a stat de vorbă cu el și i-a dăruit tricoul său, spre fericirea micuțului său fan.

Cu o lună în urmă, Cristiano a făcut un alt gest impresionant. Atunci, lusitanul a aflat de drama unui copil de doar 10 luni, care suferea de displazie corticală. Mama copilului i-a cerut un tricou și o pereche de ghete pentru a le scoate la licitație și a obține astfel banii necesari operației: 60.000 de euro. La auzul veștii, portughezul a achitat el personal costul întregii intervenții chirurgicale, semnând un cec de 80.000 de euro pentru familia lui Erik Ortiz Cruz.

CITIȚI ȘI...