CM 2014: Gest impresionant al jucătorilor greci; Jucăm doar pentru țară

by Genko Genko

În timp ce mai multe echipe naționale de la Campionatul Mondial au refuzat să facă deplasarea în Brazilia sau au protestat până ce nu au primit anumite prime de calificare, grecii impresionează făcând tocmai contrariul.

Întâi a fost Camerunul, care a refuzat să facă deplasarea în Brazilia până ce federația nu le-a plătit primele de calificare pe care și le-au dorit jucătorii. Aceștia au plecat spre Brazilia cu 24 de ore mai târziu decât era programat.

Apoi Ghana a șocat o lume întreagă, după ce Guvernul acestei țări a trimis în Brazilia un avion cu 3 milioane de dolari cash, primă de calificare, deoarece jucătorii au refuzat ca sumele să le fie transferate în conturile bancare. Cum Gyan & co amenințau că nu intră pe teren în meciul cu Portugalia dacă nu primesc banii, Guvernul ghanez nu a avut o altă soluție.

Ultima ispravă de acest fel a făcut-o Nigeria, echipă calificată în optimi. „Vulturii” au refuzat să intre la două antrenamente din ultimele zile, pentru că nu ar fi primit anumite prime din parte federației pentru performanțele din Brazilia.

Iată însă că astăzi jucătorii greci demonstrează că fotbalul este mai presus decât banii. Calificați în optimi în premieră, unde vor întâlni Costa Rica, „elenii” au anunțat că refuză primele pentru această performanță unică.

Băieții conduși în teren de Giorgios Karagounis și de pe bancă de Fernando Santos, i-au trimis o scrisoare primului ministru Antonis Samaras, în care au susţinut că nu vor bani pentru calificarea în optimi, dar au explicat ce-şi doresc.

„Nu vrem bani pentru calificarea în optimi. Noi jucăm doar pentru Grecia şi pentru toți oamenii din țară. Tot ceea ce vrem este să ne susţineţi eforturile de a găsi un teren unde să creăm un centru sportiv care să găzduiască echipa naţională a Greciei”, se arată în scrisoarea semnată de toți cei 23 de jucători.

CITIȚI ȘI...