Claudio Ranieri, desemnat cel mai bun antrenor italian al sezonului

by Genko Genko

Claudio Ranieri, managerul formaţiei Leicester City, echipă care se pregăteşte să producă una dintre cele mai mai surprize din fotbalul englez, a fost desemnat cel mai bun antrenor italian al sezonului, fiind recompensat cu premierul „Enzo Bearzot”, acordat de Federaţia din ţara sa.

„Ranieri a fost ales pentru că şi-a confirmat, în acest sezon, extraordinarele calităţi de maestru al fotbalului şi neobosit motivator, demonstrând cum un grup unit poate obţine rezultate importante, în ciuda absenţei jucătorilor consideraţi de top”, a precizat Carlo Tavecchio, preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) într-un comunicat.

Sub comanda lui Ranieri, Leicester City este liderul clasamentului din Premier League, fiind foarte aproape de a câştiga primul titlu de campioană a Angliei din istoria de 132 de ani a acestei grupări.

În vârstă de 64 de ani, Claudio Ranieri este al şaselea câştigător al premiului „Enzo Bearzot”, creat în onoarea selecţionerului care a cucerit Cupa Mondială cu naţionala Italiei în 1982, după Cesare Prandelli (2011), Walter Mazzarri (2012), Vincenzo Montella (2013), Carlo Ancelotti (2014) şi Massimiliano Allegri (2015).

Preşedintele FIGC a propus, în cadrul evenimentului, crearea unui trofeu dedicat lui Cesare Maldini, secundul lui Bearzot la Mondialul din 1982 şi tatăl fostului internaţional italian Paolo Maldini, care a încetat din viaţă duminică.

CITIȚI ȘI...