Circa 8 mii de pachete cu ţigări au fost confiscate la frontieră

by Genko Genko

Circa 8 mii de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 60 de mii de lei, au fost confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord.

Cazul a fost înregistrat la 1 octombrie. Grupa operativă a Direcției regionale Nord s-a deplasat în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic unde, din informațiile deținute, urma să aibă loc transportarea ilegală a mărfii de contrabandă peste râul Prut. Aproximativ la ora 19.30, la 100 m de frontieră, au fost observate mai multe persoane. Acestea nu s-au supus somațiilor, fugind în direcții diferite.

În timpul cercetării terenului, pe direcția localităților Bădragii Vechi-Manoleasa-Prut, polițiștii de frontieră au depistat 4 colete voluminoase și o barcă gonflabilă. La examinarea conținutului coletelor s-au numărat 5920 pachete de țigări marca „Plugarul” și 1920 pachete „Ritm”.
Cattura
Țigările au fost ridicate și depozitate pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic. În prezent, polițiștii de frontieră continuă investigațiile în vederea identificării persoanelor implicate în contrabanda cu produse de tutungerie și atragerea acestora la răspundere în conformitate cu legislația națională.

CITIȚI ȘI...