Franța: 31 de imigranți au fost găsiți în viață într-un camion frigorific

by Genko Genko

Un număr de 31 de imigranți au fost descoperiți vineri într-un camion frigorific în nordul Franței, toți „vii și sănătoși”, au anunțat autoritățile locale.

„Vineri, în jurul orei locale 07:30 (05:30 GMT), 31 de persoane au fost descoperite într-un camion frigorific de mare tonaj, într-un spațiu de refugiu pe autostrada A16, nu departe de localitatea Grande-Synthe”. Cei 31 de imigranți, printre care un copil de trei ani, sunt „vii și nevătămați”. Temperatura în interiorul blocului frigorific era „sub un grad”, potrivit aceleiași surse de informație, potrivit Agerpres.

Este vorba de persoane care „s-au declarat de naționalitate siriană și vietnameză”, au precizat autoritățile, care nu au fost în măsură să spună cât timp au stat aceste persoane în camion.

Luni, 15 imigranți au fost descoperiți la Arras, în nordul Franței, într-un camion-cisternă, unde s-au aflat în contact cu un produs toxic de tip minium (oxid salin de plumb), însă niciunul dintre ei nu prezenta simptome de intoxicare.

În data de 27 august, 71 de imigranți morți — inclusiv copii — au fost descoperiți într-un camion frigorific pe marginea unei autostrăzi nu departe de Viena, dramă ce a șocat opinia publică din Europa.

CITIȚI ȘI...