Britanicii au pus ochii pe averea lui Putin; Vor dezvălui cât de bogat este de fapt „țarul”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretele financiare ale elitei din jurul liderului de la Kremlin, dar și detaliile privind averea reală a președintelui Vladimir Putin ar putea ieși cât de curând la iveală, avertizează ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

Acesta a menționat că vrea să dezvăluie adevăratele averi deținute de Vladimir Putin și acoliții săi, pentru a-i discredita pe aceștia în ochii populației din Rusia, arată cotidianul The Telegraph.

Ministrul de Externe al Marii Britanii a declarat că procesul continuu de înarmare și interesul Rusiei de a destabiliza zona estică a Europei reprezintă singura amenințare la adresa Regatului Unit.

„Marea Britanie trebuie să accepte că eforturile de a-i oferi Rusiei un loc în ordinea mondială apărută după încetarea Războiului Rece au fost respinse”, a menționat oficialul britanic.

Declarația sa marchează schimbarea tonului conciliant folosit de premierul David Cameron, care a repetat că Rusia va găsi oricând o ușă deschisă pentru a discuta posibilitatea normalizării situației din Ucraina.

Până acum statele UE au pus sechestru pe bunurile a 151 de persoane din Rusia și Ucraina, acestea având și interdicție la acordarea vizei de călătorie în interiorul Uniunii.

De asemenea, 37 de companii sunt supuse sancțiunilor impuse de Occident, pentru diverse forme de implicare în anexarea Crimeei și invazia din estul Ucrainei.

Însă, marea țintă este averea liderului de la Kremlin, estimată la câteva zeci de miliarde de dolari plasați în conturi offshore și în proprietăți din Londra.

Oficial, Putin are venituri anuale echivalente cu 134.000 de euro, un apartament și trei autoturisme, dar nimeni nu crede cu adevărat că acestea sunt singurele bunuri de care dispune „țarul”.

De asemenea, mulți dintre cunoscuții președintelui rus sunt oligarhi apăruți după privatizarea masivă a companiilor de stat din fosta Uniune Sovietică, iar averile lor sunt imense.

Hammond nu exclude că dezvăluirile privind banii negri ascunși de apropiații lui Vladimir Putin să devină o politică oficială în perioada imediat următoare.

„S-ar putea să fie nevoie de acest lucru. Când am discutat despre următorii păși pe care trebuie să-i facem în relația cu Rusia am ajuns la concluzia că avem nevoie de o comunicare strategică cu populația din această țară. Problema stă doar în cum vom putea să aducem la cunoștința rușilor aceste lucruri. Este o idee interesantă și sunt sigur că membrii Comisiei de Strategie se gândesc exact la același lucru”, a spus Hammond.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...