Biserica Ortodoxă Rusă justifică războaiele lui Putin: Este o luptă sfântă

by Genko Genko

Forțele aeriene ale Rusiei au început atacurile în Siria, iar aceste acțiuni sunt calificate drept „război sfânt” de către biserica ortodoxă rusă, care sprijină decizia Consiliului Federației al Rusiei de a permite utilizarea forțelor armate ruse în străinătate, împotriva teroriștilor ISIS în Siria.

Potrivit șefului Departamentului Sinodal pentru Biserică și Societate din Rusia, protopopul Vsevolod Ciaplin, terorismul este o amenințare serioasă pentru întreaga lume, astfel, spune el, Rusia este „una dintre cele mai active și puternice forțe care se poate opune acestei amenințări”, conform RIA Novosti.

Acesta a declarat că lupta cu ISIS este un „război sfânt”, iar implicația Rusiei în Siria nu se face pentru satisfacerea ambițiilor, ci pentru a „proteja interesele naționale ale statului rus”.

„Această decizie este în conformitate cu dreptul internațional. Lupta împotriva terorismului, lupta pentru dreptate și pace, pentru demnitatea oamenilor care se confruntă cu provocarea terorii este o luptă sacră”, a spus Ciaplin.

Cel puţin 36 de persoane au murit în urma raidurilor aeriene efectuate miercuri de aviaţia militară rusă în Siria, susţine Coaliţia Naţională Siriană, o grupare a opoziţiei. Statele Unite au exprimat preocupare privind bombardamentele, avertizând că intervenţia rusă nu va contribui la soluţionarea conflictului.

Avioane militare ruse au efectuat, miercuri, primele raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, aviaţia militară rusă a atacat poziţii teroriste din zona oraşului Homs, în sud-vestul Siriei.

Potrivit unui oficial sirian, raidurile aeriene au vizat periferia oraşului Homs, în sud-vestul Siriei, o zonă ocupată de membri ai Armatei Siriene Libere (ASL), una dintre forţele militare ale opoziţiei siriene. „În această zonă nu sunt deloc terorişti”, a declarat sursa citată.

CITIȚI ȘI...