Banca Mondială oferă Moldovei 80 de milioane de dolari pentru dezvoltarea drumurilor

by Genko Genko

Banca Mondială va acorda Republicii Moldova un credit în valoare de 80 de milioane de dolari, pe un termen de 5 ani, pentru lucrări de dezvoltare a drumurilor locale, anunță ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, într-un comunict.

Resursele financiare sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a aproximativ 300 de kilometri de drumuri locale, pentru asigurarea accesibilitatății instituțiilor de învățământ și ale celor medicale, prin infrastructura rutieră sigură și durabilă.

Proiectul este format din două componentete: componenta de finanțare, care este constituită dintr-un Acord de finanțare între Guvernul Republicii Moldova și Asociația Internațională de Dezvoltare (IDA), și componenta de credit, care este constituită dintr-un Acord de credit dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (IBRD), ambele fiind organisme parte ale Băncii Mondiale.

Creditul în valoare de 80 de milioane de dolari se acordă pe un termen de 5 ani, cu dobândă de 0,5 % per an pentru Acordul de finanțare și respectiv 0,25% per an pentru Acordul de credit.

După semnarea Acordului, acesta urmează a fi supus procedurii de ratificare de către Parlamentul Republicii Moldova.

CITIȚI ȘI...