Papa Francisc, primul discurs la ONU: „Ce fel de Pământ vom lăsa viitoarelor generații?”

by Genko Genko

Papa Francisc a susținut primul său discurs în fața plenului reunit al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Suveranul Pontif a vorbit despre viitorul planetei. „Ce fel de Pământ vom lăsa viitoarelor generații?”, spunea Papa Francisc, adăugând faptul că „este foarte important să ne respectăm unul pe altul”. Totodată, Suveranul Pontif a vorbit și despre criza imigranților.

„Lumea noastră a devenit din ce în ce mai mult un spaţiu al conflictelor, al urii şi atrocităţilor brutale comise în numele religiei. Lumea noastră se confruntă cu o criză a refugiaţilor de o magnitudine care nu a mai fost de la al II-lea Război Mondial (…) Astăzi vă întreb ce trebuie să facem unii pentru alții (…) Nu doar pentru justiție, dar în spiritul justiției (…) Pentru cei care nu au credință, îi rog să îmi dorească tot binele. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. Vă mulțumesc”, a spus Papa Francisc, potrivit Mediafax.

La sediul Organizației se află 154 de lideri mondiali. Șeful statului, Klaus Iohannis, a asistat la discursul Suveranului Pontif.

Papa Francisc a ajuns la New York, joi seară, venind de la Washington, unde a vorbit în Congresul SUA despre subiecte sensibile pentru societatea americană precum pedeapsa cu moartea, avortul, căsătoria tradiţională, imigraţia şi comerţul cu armament.

După discursul în Adunarea Generală ONU, Suveranul Pontif se va deplasa în zona Ground Zero, unde se aflau Turnurile WTC doborâte pe 11 septembrie 2001. Papa va vizita apoi o şcoală catolică elementară din cartierul Harlem.

CITIȚI ȘI...