Australienii din statul Victoria se așteaptă la cel mai „fierbinte” Crăciun din ultimii 100 de ani

by Genko Genko

Locuitorii din statul australian Victoria au fost avertizați să se pregătească pentru un val de căldură care ar putea face ca ziua de Crăciun să fie cea mai „fierbinte” din ultimii 100 de ani, informează Xinhua.

Biroul de Meteorologie (BOM) a ridicat la „sever” nivelul de atenționare cu privire la valul de căldură care va lovi statul australian Victoria în Ajunul Crăciunului, fiind așteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius în anumite zone.

În cazul în care valorile de temperatură vor depăși cele 35 de grade Celsius prognozate pe 25 decembrie, acesta va fi cel mai ”fierbinte” Crăciun din acest oraș din 1907. Atunci, metropola s-a „topit” la 41 de grade Celsius.

Rod Dixon, meteorolog superior în cadrul BOM, a declarat că vârful valului de căldură va fi înregistrat la 25 decembrie. „Va fi arșiță de Crăciun”, a spus acesta joi pentru postul de radio ABC adăugând că temperaturile vor ajunge la circa 35 de grade Celsius.

Chris Godfrey din cadrul BOM a adăugat că deși situația se va schimba, temperaturile vor rămâne ridicate și săptămâna următoare.

În aceeași perioadă a anului trecut, vremea călduroasă și vântul puternic din statul Victoria a condus la izbucnirea incendiilor de vegetație în zonele Wye River și Separation Creek, la sud-vest de Melbourne, fiind distruse o treime dintre locuințele din regiune, precizează Xinhua.

CITIȚI ȘI...