ANRE a suspendat decizia de majorare a tarifelor la energia electrică și gaze naturale

by Genko Genko

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a decis, în şedinţa din 3 septembrie 2015, suspendarea, pe un termen de 60 de zile, a hotărârilor din 18 iulie 2015 privind aprobarea tarifelor reglementate de distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

Prin această decizie, Consiliul a recomandat operatorilor reţelelor de energie electrică şi gaze naturale să organizeze, în termenul respectiv, un audit, cu selectarea unor companii de profil cu renume mondial, în cadrul căruia să fie verificate cuantumul noilor tarife calculate de operatori şi corectitudinea efectuării acestor calcule.

La aprobarea deciziei sale Consiliul de Administraţie al ANRE a luat în considerare demersul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, recomandarea Consiliului Suprem de Securitate cât si cele câteva mii de cereri cu aceeaşi solicitare parvenite de la populaţie.

ANRE precizează că „scopul auditului extern este de a înlătura toate suspiciunile, făcute publice, asupra temeiniciei hotărârilor Consiliului de Administraţie din 18 iulie 2015 privind aprobarea noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale şi corectitudinii calculării acestor tarife”.

„După încheierea auditului extern, Consiliul va examina evaluările prezentate, după care, în funcţie de rezultatele acestora, va reveni la hotărârile sale din 18 iulie 2015 privind aprobarea noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale”, se arată într-un comunicat al instituției.

CITIȚI ȘI...