Angajaţi ai Poliţiei din New York au modificat pe Wikipedia informaţii despre violenţele unor colegi

by Genko Genko

Angajaţi ai Poliţiei din New York (NYPD) au modificat mai multe articole publicate în enciclopedia online Wikipedia care vorbesc despre brutalitatea colegilor lor, informează site-ul revistei Rolling Stone.

Persoane care au folosit computere ale căror adrese de internet (IP) aparţin NYPD au operat modificări substanţiale în numeroase pagini Wikipedia care vorbesc despre brutalitatea poliţiştilor newyorkezi, dar şi în anumite articole asociate cu industria muzicală.

Potrivit publicaţiei newyorkeze Capital, modificările şi chiar ştergerea unor fraze şi paragrafe din articole despre Sean Bell, Amadou Diallo şi Eric Garner au fost operate de la 85 de calculatoare care se află în 1 Police Plaza, sediul general al Poliţiei din New York.

„Acest caz face obiectul unei anchete interne”, a declarat Cheryl Crispin, purtătoare de cuvânt a Poliţiei din New York.

Nu se ştie dacă o singură persoană a operat toate acele modificări pe Wikipedia sau dacă articolele respective au fost modificate de mai multe persoane care au acces la calculatoarele Poliţiei din New York, deoarece modificările operate nu au vizat doar articolele despre brutalitatea poliţiştilor newyorkezi.

O modificare efectuată din sediul general al NYPD a vizat un articol despre Geddy Lee, solistul trupei Rush.

O altă modificare ciudată a vizat pagina de pe Wikipedia a grupului britanic Chumbawamba. Numele a trei membri din această trupă pop-funk au fost şterse şi înlocuite cu numele unor persoane necunoscute – Danny Levine, Paul Law şi Mark Kraljevic.

CITIȚI ȘI...