A răpit un copil pentru a-i șantaja părinții

by Genko Genko

Un copil în vârstă de 9 ani a fost răpit, miercuri de pe o stradă din orașul Comrat cu scopul de a estorca bani de la părinții acestuia. Copilul a fost luat cu forța de o persoană necunoscută și aruncat în porbagajul unui autoturism.

Până la urmă poliția a reușit să-l rețină pe infractor, care a folosit mai multe tertipuri pentru a scăpa de oamenii legii. Astfel, la poliție s-ar fi adresat un pretins martor ocular care ar fi dat semnalmente greșite ale potențialului răpitor, pentru a-i induce în eroare pe polițiști.

Cu toate acestea, polițiștii au reușit să salveze copilului dar și să rețină infractorul. Acesta, speriat de eventualele urmări, a abandonat copilul la marginea orașului Comrat.

Activitățile desfășurate în continuare de polițiști au condus la identificarea principalului suspect care s-a dovedit a fi un tânăr de 22 de ani, originar din satul Chirsova, municipiul Comrat care, ulterior, a fost reținut la domiciliu, unde a fost depistat și automobilul de model ”BMW” cu ajutorul căruia a fost săvârșită infracțiunea.

Audiat de polițiști, acesta își recunoaște pe deplin vina, spunând că a comis infracțiunea în scop de estorcare a mijloacelor bănești de la părinții copilului. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare.

CITIȚI ȘI...