Pizza, cu termen de valabilitate de 3 ani

by Genko Genko

Pizza este unul dintre produsele alimentare preferate de către armata americană. În acest scop, a fost creată pizza cu termen de valabilitate mult mai mare decât cel normal, pentru ca soldații să beneficieze de acest produs chiar și în expedițiile de lungă durată, informează Associated Press.

Cercetătorii de la Universitatea Massachusetts se apropie de crearea unui tip de pizza, termenul de valabilitate al căreia ajunge până la 3 ani. Rețeta de pizza cu termen îndelungat de păstrare va fi pregătită în conserve, iar în prezent, se creează toate condițiile ca acest fel de mâncare să fie ferit de mucegai.

Savanții sunt nevoiți să modifice și aciditatea sosului utilizat pentru pizza conservată, dar să schimbe și construcția conservelor metalice.

Conform cercetătorilor, ultima versiune de ”pizza eternă” nu se deosebește, la gust, de pizza normală, însă este interzisă consumarea acesteia în stare fierbinte.

Este interesant de menționat că atât cafeaua solubilă, cât și cașcavalul topit în triunghiuri, au fost create, inițial, pentru alimentația soldaților.

CITIȚI ȘI...