Vestea care-l înfurie la culme pe Putin: Bombardierele invizibile ale americanilor, la 3 ore de Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În condiţiile în care situaţia din Ucraina este una extrem de tensionată şi pare să degradeze de la o zi la alta, asta şi din cauza susţinerii acordate de Putin teroriştilor din est, administraţia de la Casa Albă a luat o hotărâre care-i înfurie pe cei de la Kremlin.

Bombardierele invizibile B-2 ale Statelor Unite au fost trimise pentru prima dată în Europa, după criza din Ucraina. Astfel, cele mai avansate avioane de luptă americane vor staţiona la o distanţă de doar „3 ore” de graniţa cu Rusia, la baza Royal Air Force din Anglia.

B-2_Spirit_3

Două bombardiere B-2 Spirit invizibile vor efectua o misiune „pe termen scurt” la Fairford, o bază militară aflată la 150 de kilometri de Londra, potrivit IB Times.

Comunicatul de presă al U.S. Air Force anunţă desfăşurarea bombardierelor invizibile începând de luni, nefăcând însă nicio menţiune asupra crizei din Ucraina.

Citeşte şi: (FOTO şi VIDEO) Rusia a lansat un nou avion invizibil. E mai bun decât cel al americanilor?

Cu toate acestea, amiralul Cecil Haney, comandantul strategic al SUA, este citat în declaraţie, el spunând că această misiune de antrenament „demonstrează liderilor ţărilor europene şi aliaţilor noştri că dispunem de combinaţia potrivită, avioane şi experienţă, pentru a răspunde la o varietate de potenţiale ameninţări şi situaţii”.

B.2

Nu este greu de descifrat în declaraţie un mesaj indirect către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin că în prezent, chiar şi după retragerea majorităţii forţelor americane din Europa, după încheierea Războiului Rece, Washingtonul are capacitatea de a trimite echipamente militare avansate pe continentul european în sprijinul aliaţilor săi din NATO.

Bombardierele invizibile ale SUA au fost angajate şi în trecut în Europa, atunci când au atacat ţinte din Serbia în timpul bombardamentelor NATO din Iugoslavia, dar ele au operat în acea vreme de la baza lor din Missouri.

Avioanele invizibile B-2 au fost trimise în trecut şi la baza Statelor Unite din insula Guam, din Oceanul Pacific. Ele au participat, de asemenea, la Operaţiunea „Eliberarea Irakului”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...