Oficiali din Osetia de Sud și Abhazia, interziși în Republica Moldova pentru următorii 10 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrii delegațiilor din Osetia de Sud și Abhazia, care au participat la manifestațiile desfășurate la Tiraspol cu prilejul celor 25 de ani de la separarea regiunii de Republica Moldova, au primit interdicția de a intra pe teritoriul țării timp de 10 ani.

Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol anunță că membrii delegațiilor din Osetia de Sud și Abhazia au primit interdicția de a intra în Republica Moldova pentru următorii 10 ani.

Potrivit TASS, interdicția a fost aplicată, deși ministrul pentru reintegrare, Victor Osipov, ar fi asigurat-o pe așa-zisa șefă a ministerului de externe de la Tiraspol, Nina Ștanski, că autoritățile moldovenești vor permite accesul „oaspeților” în regiunea separatistă Transnistria.

„Autoritățile de la Chișinău și-au schimbat opinia după ce delegațiile Osetiei de Sud și a Abhaziei au participat la manifestații, sub pretextul că delegația internațională a subminat suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldovei”, scrie TASS.

Așa-zisele autorități din Transnistria au sărbătorit la 2 septembrie 25 de ani de la separarea regiunii de Republica Moldova, eveniment care „subminează principiile recunoscute de comunitatea internațională de suveranitate, independență și integritate teritorială a Republicii Moldova și de propagandă a urii”, spun reprezentanții Biroului pentru Reintegrare al Guvernului.

„Manifestațiile desfășurate pe 2 septembrie curent la Tiraspol sunt orientate spre subminarea principiilor recunoscute de comunitatea internațională de suveranitate, independență și integritate teritorială a Republicii Moldova. Ideologia acestor evenimente contravine obiectivului de reglementare a conflictului transnistrean și îngrijorează prin accentul ei pronunțat militarist”, sa reacționat Biroul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...