A 50-a ședință de judecată în cazul de omor cu implicarea lui Țuțu, amânată

by Genko Genko

O sentință în cazul omorului lui Alexei Veretco, în care ca bănuit figurează și deputatul PD Constantin Țuțu, nu a fost pronunțată nici măcar în cea de-a 50 ședință de judecată, din cauza unei noi amânări.

Asta deoarece unul dintre inculpați nu s-a prezentat la ședință, motivând prin faptul că ar fi suferit o intoxicație.

Potrivit avocatului părții vătămate, Roman Zadoinov, inculpatul încearcă să se eschiveze de la răspundere, iar judecătorii și inculpații acționează în cârdășie.

„Se pare că au pus la cale o schemă pentru a se eschiva de la răspunderea penală. Dar sper că pe 14 mai nu o să mai existe motive pentru amânări”, a declarat Zadoinov, precizând că sunt deja „peste 50 de ședințe de judecată pe acest caz”.

Potrivit acestuia, astăzi trebuia să „fie emisă sentința”. Mai mult, acesta spune că într-o astfel de situație inculpatul care nu s-a prezentat ar fi trebuit arestat.

„Există o regulă, dacă unul dintre inculpați nu se prezintă și nu aduce probe de ce nu s-a prezentat, trebuie să fie examinat dosarul, iar inculpatul dat în căutare și măsura preventivă schimbată în arest”, a mai spus Zadoinov, menționând că Țuțu nu a prezentat niciun document privind „intoxicația” sa.

În 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, în vârstă de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism.

Procesul de judecată a început în 2013. Dacă va fi găsit vinovat, Constantin Ţuţu riscă până la şapte ani de închisoare.

CITIȚI ȘI...