Bild: 4 cele mai proeminente „ciudăţenii” ale lui Putin

by Genko Genko

Aflat de 15 ani la conducerea Rusiei, la Vladimir Putin au fost observate în timp diverse ciudățenii, care au fost adunate de tabloidul german Bild.

Prima ciudățenie a fostului ofițer KGB Vladimir Putin este „relația foarte strategică cu Biserica Ortodoxă Rusă”. Putin a văzut un semn divin în faptul ca a scăpat cu viață dintr-un incendiu la vila sa din suburbia Sankt Petersburgului. De atunci, Putin și Biserica Ortodoxă Rusă se ajută reciproc: Biserica propovăduind supunere și dragoste față de „tătuca ţarul”, iar Putin o ferește de probleme cu rechinii afacerilor din Rusia. În plus, Putin este strâns legat de miliardarii și gânditorii ultra-ortodocși care, întâmplător, finanțează și susțin „Războiul Crimeei”, potrivit sursei citate.

A doua ciudățenie a lui Putin – dragostea pentru ceasuri scumpe. „Pentru o lungă perioadă de timp, Putin și-a demonstrat în mod deschis ceasurile, dar în 2012 opoziția, pe baza fotografiilor, a estimat costul total al ceasurilor exclusiviste aflate în posesia lui Putin și au aflat că valoarea acestora se ridică la aproximativ 550 de mii de euro. După „incident”, Putin a devenit mai discret cu ceasurile lui, purtând îmbrăcăminte cu mâneci neobișnuit de lungi.

Bild a aflat de la sursele sale că Putin este proprietarul unui ceas lucrat manual de compania elvețiană Audemars Piguet în valoare de 268.000 de euro. Colecția lui Putin, care include 13 copii exclusive, valorează cel puțin 650 de mii de euro.

A treia „ciudățenie” a președintelui rus – averea sa. „Aparent, Putin are aceleași caracteristici ca și Rumpelstiltskin, eroul de basme germane, care poate transforma din paie aur. Altfel nu se poate explica cum, din salariul său oficial de 145 de mii de euro pe an a reușit să încropească o avere de peste 40 de miliarde de dolari, potrivit agențiilor de informații străine.

În plus, Putin are proprietăți imobiliare. Unele foarte scumpe și exclusiviste. În total, conform estimărilor neconfirmate, la dispoziția președintelui se află 23 de palate, reședințe, vile și „alte complexe de construcții”. De asemenea, Putin deține alte zece imobile, inclusiv palatul de la Marea Neagră și un complex de clădiri de lux din Moscova. În plus față de cele 20 de iahturi de stat, Putin are propriul iaht mare, trecut pe numele unui apropiat de-al său. În pofida acestui gust pentru lux, Putin preferă bucătăria rusă, și anume – supă, clătite și găluște.

În ceea ce privește igiena, Putin nu tolerează scamele și praful pe haine, subliniază Bild. Chiar și în timpul întâlnirilor foarte importante Putin poate strânge scamele de pe hainele interlocutorilor săi. La rândul său, de la anturajul său liderul rus cere curățenie lună, aspect îngrijit, lipsa de barbă la bărbați și coafuri îngrijite. Și, desigur, sănătate – subliniază publicația. Putin a interzis importul în Rusia de lenjerie de corp sintetică.

Dar, cu lideri străini, printre care cancelarul german Angela Merkel, Putin se comportă sfidător, arătând totala lipsă de punctualitate. Odată, de exemplu, invitații săi au trebuit să-l aștepte patru ore. Cu toate acestea, la vânătoare, pescuit și diverse sporturi, Putin sosește mereu la timp, adaugă Bild.

CITIȚI ȘI...