În 2014, industria Republicii Moldova a crescut cu peste 7%

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În anul 2014, volumul producţiei în industria alimentară a crescut cu 7,3%. Volumul producţiei a crescut în special la fabricile de producere a uleiurilor, producţie/conservare a cărnii şi la cele de prelucrare a produselor lactate, informează Biroul Naţional de Statistică (BNS).

În total, industria extractivă a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 0,2%, în timp ce industria prelucrătoare a urcat cu 8,5%.

În ianuarie-decembrie 2014, industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creştere de peste 12%. De două ori a crescut volumul producţiei de ulei. Creşteri au înregistrat şi fabricile de conservare a cărnii – 22%, de produse din cacao şi ciocolată – 6,6%, de produse lactate şi conservare a fructelor şi legumelor – cu câte 6%.

În acelaşi timp, s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la fabricile de vinuri – circa 15%, cele de distilare şi mixare a băuturilor alcoolice – 13%, fabricile produselor de morărit – 5,4%, dar şi combinatele de pâine şi produse de patiserie – cu 1,3%.

Cât priveşte sectorul energetic, acesta a urcat cu 4,4%, datorită creşterii producerii energiei electrice şi furnizării de abur şi aer condiţionat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...