(VIDEO) S-a inventat farfuria inteligentă, care te ajută să slăbeşti

by Genko Genko

Cu toţii ştim că pentru a nu fi supraponderali, varianta ideală este de a combina într-un mod inteligent fitness-ul cu hrănirea corespunzătoare. Totuşi, de multe ori e dificil să contorizezi fiecare masă şi să nu depăşeşti limita. Deşi există multe persoane care cunosc numărul de calorii ce reprezintă limita lor într-o zi, stilul de viaţă duce adesea la depăşirea limitei.

Citeşte şi: 3 femei care au schimbat lumea, dar care au fost uitate

Un proiect existent pe site-ul Kickstarter încearcă să rezolve această problemă. Cum? Farfuria inteligentă numită, desigur, SmartPlate. Aceasta analizează tot ceea ce mănânci. Se conectează la telefon şi introduce într-o aplicaţie toate datele necesare.

SmartPlate este echipată cu un mod de recunoaştere a mâncărurilor şi senzori de greutate, putand astfel să ofere o idee clară despre modul în care se alimentează persoana ce o foloseşte.

Proiectul de pe Kickstarter ţinteşte suma de 100.000 de dolari. Cei care apelează la Super Early Bird pledge beneficiază de SmartPlate pentru 99 de dolari, urmând ca farfuria să coste 199 de dolari când va fi disponibilă pentru comercializare. Cum mai sunt 44 de zile până la încheierea campaniei iar suma strânsă depăşeşte deja 20.000 de dolari, sunt şanse mari ca proiectul să devină realitate.

Rămâne de văzut dacă SmartPlate va deveni un produs popular şi de succes. Ea vine în 5 culori. Dacă va putea să analizeze şi să ofere datele menţionate despre mâncarea din ea, indiferent care este aceasta, atunci există şanse. Fiind doar un proiect deocamdată, va mai dura până vom mai auzi de farfuria inteligentă. Cei care o lansează intenţionează să înceapă comercializarea din 2016.

Citeşte şi: (VIDEO și FOTO) Are doar 8 milimetri; Cum arată cel mai mic animal vertebrat din lume

CITIȚI ȘI...