Militari moldoveni, alături de cei ai NATO și SUA, participă la exerciții militare în Germania

by Genko Genko

Un contingent de 35 de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 9 mai — 6 iunie curent, la exerciţiul „Combined Resolve IV”, care se desfăşoară în Germania.

Scopul exerciţiului, condus de forţele terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), este antrenarea trupelor din Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Italia, Letonia, România, Statele Unite ale Americii, Republica Moldova, Serbia şi Muntenegru, pentru participare în operaţiuni de menţinere a păcii. Aplicaţiile cuprind tehnici de antrenament virtuale, dar şi un exerciţiu cu muniţie reală.

Potrivit căpitanului Veaceslav Bunduchi, comandantul contingentului Armatei Naţionale, cei 35 de militari profesionişti vor fi dislocaţi la Centrul de instruire militară din Hohenfels, unde vor executa misiuni de patrulare, evacuare medicală, pază a punctelor de control şi trecere, alături de militarii din ţările partenere.

Sursa a specificat că, înainte de detaşare, militarii moldoveni au fost inspectaţi în cadrul unei reviste de front, desfăşurate la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, de şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan.

La exercițiu participă în total 4700 de militari.

CITIȚI ȘI...