(VIDEO) O femeie originară din Moldova candidează la conducerea unui oraș irlandez

by Genko Genko

Moldoveanca Elena Secas își dorește o carieră politică în Irlanda, țară în care locuiește deja de 13 ani. Femeia vorbește fluent patru limbi, iar în prezent este candidat al Partidului Laburist la viitoarele alegeri din mai, în consiliul local din Limerick City East.

În discuțiile cu alegătorii, moldoveanca pune mare accent pe crearea noilor locuri de muncă și dezvoltarea economiei locale. Elena Secas este profund convinsă că va reuși să aducă o schimbare în bine în comunitatea sa.

“La ultimele alegeri locale eu am candidat în calitate de cetățean al Republicii Moldova, acum candidez ca cetățean irlandez. Țin minte că atunci oamenii mă priveau neîncrezători, iar alții mă întrebau dacă am de gând să rămân aici pentru totdeauna. Prin faptul că am obținut cetățenia irlandeză și candidez din nou, am demonstrat că sunt foarte hotărâtă să rămân în Limerick City East și să contribui la dezvoltarea comunității”, a declarat Elena Secas pentru presa irlandeză.

Moldoveanca a emigrat în Irlanda încă în anul 2001. Acum doi ani aceasta a intrat în posesia cetățeniei irlandeze, scrie stirilocale.md.

Mai jos puteți vedea discursul Elenei Secas la o conferință locală care a avut loc în februarie 2014.

CITIȚI ȘI...