(VIDEO) CM 2014: Olanda, Italia și Portugalia au jucat primele meciuri de pregătire

by Genko Genko

Olanda, Italia și Portugalia, trei dintre naționalele cotate cu șanse la câștigarea titlului mondial în această vară au jucat, sâmbătă, meciuri de pregătire pentru Turneul Final.

Italia a întâlnit Irlanda, pe Craven Cottage din Londra, iar ”Squadra Azzurra” a avut o prestație foarte modestă, fiind dominată clar de irlandezi, în special în prima repriză. Scorul final a fost de 0:0, într-un meci în care Irlanda a avut 7 șuturi la poartă, față de doar două ale Italiei.

Iar veștile proaste pentru selecționerul Prandelli nu au fost legate doar de jocul modest, ci și de accidentările lui Montolivo și Aquilani, ambii ieșind în prima repriză. Și dacă la Aquilani problemele par să nu fie prea grave, atunci Montolivo e în mare pericol să rateze Mondialul.

Fără goluri s-a încheiat și meciul dintre Portugalia și Grecia, jucat la Oeiras. Portughezii au jucat cu mai multe rezerve, dar chiar și așa au dominat în mare parte meciul.În schimb selecționerul Olandei, Louis van Gaal a abordat disputa cu Ghana cu aceeași echipă pe care cel mai probabil o va folosi și în primul meci al Mondialului, împotriva Spaniei. Olandezii au intrat în teren cu toate vedetele, reușind să se impună, într-un meci pe care l-au dominat copios, cu 1:0, printr-un gol marcat în minutul 4 de Robin van Persie.

CITIȚI ȘI...