(VIDEO) Camera de supraveghere, ghinionul unui hoț

by Genko Genko

Un recidivist în vârstă de 52 ani, originar din raionul Briceni, a fost reţinut de către Poliţia capitalei pentru că ar fi săvârşit un atac tâlhăresc la un magazin alimentar de pe strada Uzinelor din sectorul Ciocana. Atacul a avut loc la mijlocul lunii februarie curent, iar bărbatul este suspectat că ar fi furat peste 4.400 de lei.

În cadrul investigaţiilor demarate de către IP Ciocana şi Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău, s-a stabilit că bănuitul locuia temporar în capitală, iar anterior a fost condamnat la închisoare, la fel, pentru tâlhărie. Acesta şi-ar fi planificat din timp atacul tâlhăresc, asigurându-se că în magazin nu vor fi clienţi.

Iniţial, bărbatul a intrat în magazin şi a rugat-o pe vânzătoare să-i împrumute telefonul. În momentul când femeia de 34 ani şi-a scos telefonul mobil, individul a atacat-o cu o sticlă din plastic învelită într-o bucată de stofă, care imita forma unui pistol. Ameninţând-o cu bătaia, bănuitul a luat banii din aparatul de casă şi a fugit de la faţa locului.

Acţiunile criminale ale atacatorului au fost surprinse de camerele de supraveghere care au contribuit foarte mult la identificarea şi reţinerea lui.

Actualmente el este cercetat penal în stare de arest şi riscă închisoare pe un termen de la 5 până la 8 ani.

CITIȚI ȘI...