(VIDEO) Aveți o înțelegere cu Plahotniuc? Ce răspuns oferă Dodon

by Genko Genko

Președintele Igor Dodon neagă că ar avea o înțelegere cu oligarhul Vladimir Plahotniuc de a schimba sistemul electoral, și nu numai, în Republica Moldova.

Întrebat de jurnaliști cum comentează spusele liderului PCRM Vladimir Voronin, precum că are o înțelegere cu Plahotniuc, șeful statului a evitat să dea un răspuns elocvent.

„Eu cred că Vladimir Nicolaevici în calitate de tată spiritual al lui Plahotniuc, care l-a adus în politică și în business-ul mare, ar trebui să explice cum a făcut lucrul ăsta”, a răspuns Dodon.

„Scopul meu este să dizolv Parlamentul și să stopez această majoritate, care activează în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova”, a mai adăugat președintele Dodon.

Amintim că, joi liderul comuniștilor Vladimir Voronin a declarat că Dodon este colacul de salvare al oligarhului Vladimir Plahotniuc. Potrivit liderului PCRM, între Dodon și Plahotniuc a fost o înțelegere de la bun început, de a schimba sistemul electoral în unul mixt. Astfel, fostul șef al lui Dodon spune că acesta sare în ajutorul PD de fiecare dată când apar probleme.

„De fiecare dată când apar probleme în PD, Dodon sare în ajutor. De la bun început între aceștia a fost cârdășie, o înțelegere de a schimba sistemul electoral în unu mixt. Au împărțit corpul diplomatic, judecătorii, Parlamentul. Aici apare o întrebare – în ce măsură depinde Dodon de acest regim?”, se întreabă liderul PCRM.

În context, Voronin a specificat că democrații și socialiștii încearcă să schimbe sistemul electoral, de frică să nu mai acceadă la putere.

CITIȚI ȘI...