(VIDEO) 10 cele mai puternice teste nucleare din istorie

by Genko Genko

Materialul video prezentat mai jos conţine imagini rar întâlnite, deoarece surprinde secvenţe greu de imaginat, chiar din momentul în care au loc cele mai puternice explozii din istorie, ca rezultat al testelor nucleare efectuate în mare parte de Rusia (URSS) sau SUA.

Cele mai multe dintre teste au fost realizate în anii ’60, atunci când a avut loc ceea ce se numea „războiul rece”, dar din fericire escaladarea evenimentelor nu a degenerat într-un război nuclear, care aproape sigur ar fi distrus o mare parte din omenire.

În imagini aveţi posibilitatea să vedeţi imagini cu exploziile nucleare de la teste precum cel din insula Bikini, cu numele de cod Baker, din 25 iulie 1946, sau de la îngrozitorul test nuclear din 30 octombrie 1961, cu numele de cod RDS-220, realizat de ruşi a nord de Cercul Polar, pe insula Novaia Zemlia. Această explozie nucleară a avut o putere de 57.000 de kilotone, distrugând orice formă de viaţă de pe insulă şi provocând daune serioase chiar şi Finlandei. Unda de şoc a exploziei a fost resimţită până la Sankt Petersburg, iar dacă bomba ar fi fost aruncată peste Roma, explozia ar fi nivelat complet întreaga capitală a Italiei.

CITIȚI ȘI...