Băsescu: ”România va monitoriza cu maximă atenție, atât situația din Ucraina, cât și evoluțiile separatiste din Republica Moldova

by Genko Genko

România va monitoriza, în continuare, cu maximă atenție, atât situația din Ucraina, cât și evoluțiile separatiste din Republica Moldova, se mai menționează în comunicatul Președinției referitor la concluziile ședinței pe care Traian Băsescu a avut-o, sâmbătă, cu structurile de securitate națională.

Totodată, „România va continua să fie activă în relațiile cu aliații săi în discuțiile privind evenimentele din Ucraina; președintele României, domnul Traian Băsescu, a mandatat reprezentanții statului român să prezinte poziția de principiu a României în dezbaterile ce urmează pe această temă în structurile Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și ale Uniunii Europene (UE)”, precizează sursa citată.

De asemenea, România nu a ridicat gradul de alertă al structurilor de securitate națională.

Președintele Traian Băsescu a convocat sâmbătă seara, de la ora 19,00, o ședință de lucru cu structurile de securitate națională, în vederea discutării situației din Crimeea. Președinția a subliniat că aceasta nu este o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Administrația Prezidențială a anunțat anterior, în cursul zilei de sâmbătă, printr-un alt comunicat de presă, că România consideră că orice prezență a trupelor Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei, fără acordul acesteia și în afara acordurilor bilaterale și a notificărilor ucrainene deja existente, poate fi considerată o agresiune la adresa Ucrainei.

CITIȚI ȘI...