Un chirurg din capitală a primit peste 54 mii de lei de la pacienți în doar nouă zile. Va compărea pe banca acuzaților

Un chirurg din capitală a primit peste 54 mii de lei de la pacienți în doar nouă zile. Va compărea pe banca acuzaților

Șeful secției chirurgie a unui spital din capitală va fi judecat pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în judecată a cauzei penale în privința medicului chirurg, învinuit că, în doar nouă zile lucrătoare a primit de la pacienți peste 54 de mii de lei.

Activitatea infracțională a învinuitului, documentată de către procurorii anticorupție, a cuprins perioada 12 iulie – 24 iulie 2018 (9 zile lucrătoare), timp în care chirurgul a pretins, acceptat și primit de la pacienți și rudele acestora, pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale, mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 54.600 lei.

La moment, învinuitul este suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, iar dacă instanța îl va găsi culpabil pentru faptele săvârșite, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unități convenționale și privarea de dreptul de a-și exercita activitatea pe un termen de la 5 la 10 ani.

Menționăm că, în vederea confiscării extinse, au fost aplicate sechestre pe mijloacele bănești ridicate în cadrul perchezițiilor, precum și pe bunurile învinuitului, în valoare totală de peste 700.000 de lei.

0