Ucraina: Separatiștii condiționează oprirea violențelor cu demisia Guvernului

by Genko Genko

Separatiștii din estul Ucrainei declară că nu vor respecta prevederile acordului semnat joi la Geneva, ei considerând actuala putere de la Kiev drept una ilegitimă și cerând, în continuare, independența regiunii.

Aceștia condiționează părăsirea clădirilor administrative din estul țării cu demisia Guvernului de la Kiev, care, consideră ei, ”ocupă ilegal sediile administrației după lovitura de stat”.

Citește și: (VIDEO și FOTO) Evreii din Donețk sunt amenințați de separatiști că vor fi lipsiți de proprietăți

Denis Pușilin, autoproclamatul lider al așa-zisei ”Republici Donețk”, a declarat că ei vor elibera clădirile doar după ce același lucru va fi făcut și de către puterea centrală.

Amintim că ieri, în urma discuțiilor de la Geneva dintre Rusia, Ucraina, Uniunea Europeană  și SUA, s-a ajuns la un acord privind detensionarea situației din Ucraina, care să includă abținerea de la violențe.

”Toate grupurile înarmate ilegale trebuie să fie dezarmate, toate clădirile ocupate ilegal trebuie date înapoi proprietarilor lor legitimi, toate străzile, piețele și alte locuri publice din orașele ucrainene trebuie eliberate”, se arată în document.

CITIȚI ȘI...