Iațeniuk: Ucraina nu are așteptări prea mari de la acordul semnat la Geneva

by Genko Genko

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a declarat vineri că autoritățile de la Kiev nu au ”așteptări prea mari” de la acordul semnat cu o zi în urmă la Geneva de Ucraina, Rusia, Statele Unite și Uniunea Europeană pentru dezamorsarea crizei din țara sa.

”Nu avem așteptări prea mari de la această declarație”, a spus șeful executivului de la Kiev în fața Radei Supreme (Parlamentul). El a reamintit că Rusia și-a pus semnătura pe solicitarea ce prevede dezarmarea grupărilor armate ce acționează în estul Ucrainei și continuă să ocupe mai multe clădiri ale administrației.

Citește și: Ucraina: Separatiștii condiționează oprirea violențelor cu demisia Guvernului

”Rusia s-a văzut obligată să semneze declarația și să condamne extremismul… Semnând declarația, Rusia a cerut ‘manifestanților pașnici’, dotați cu pistoale-mitralieră Kalașnikov și cu rachete antiaeriene portabile, să se dezarmeze și să predea armele”, a subliniat premierul ucrainean.

În ce privește Crimeea, Iațeniuk a spus că ”Ucraina, împreună cu comunitatea internațională, vor recupera pas cu pas pensinsula, în sens politic și diplomatic”.

 

CITIȚI ȘI...