Ucraina: Separatiștii anunță 90% prezență la referendum

by Genko Genko

19:40: La ora 19, Comisia Electorală Centrală a separatiștilor anunța despre o prezență de peste 90% în Donețk și aproape 80% în Lugansk.

Separatiștii din estul Ucrainei, care organizează duminică așa-zisul referendum privind independența regiunilor Lugansk și Donețk, continuă să anunțe cifre foarte optimiste în legătură cu prezența la vot.

La ora 13:00, separatiștii, citați de presa rusă, operau cu cifre în jur de 50% în ce privește prezența la Donețk și chiar 65% la Lugansk.

Cum nicio autoritate legală nu monitorizează acest așa-zis proces de vot, martorii oculari anunță că se votează pe foi pur și simplu imprimate la calculator, care nu au pe ele nicio ștampilă. Unian scrie că în Mariupol se votează chiar în stradă, ”fiecare bifează ce dorește unde dorește”.

”Mulți votează nu doar pentru ei, ci și pentru apropiații lor”, scrie portalul 0629. În buletinele imprimate acasă, pe foi simple tip A4, este scrisă întrebarea ”Aprobați independența Republicii populare Lugansk?”. Iar votanții trebuie să bifeze răspunsul ”Da” sau ”Nu”.

În același timp, autoritățile de la Kiev anunță că ”operațiunea antiteroristă care se desfășoară în nordul regiunii Donețk intră în faza finală”.

Citește și: Ucraina: Explozii numeroase şi foarte puternice la Slaviansk

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Serghei Pașinski, a declarat că ”în Slaviansk, Krasnîi Liman și Kramatorsk, operațiunea antiteroristă intră în faza finală”, fără însă să ofere mai multe detalii.

CITIȚI ȘI...