Ucraina: Majoritatea celor reținuți în urma confruntărilor din Odesa sunt ruși și transnistreni

by Genko Genko

172 de persoane au fost reținute de către autoritățile ucrainene în urma confruntărilor violente de vineri de la Odesa, iar majoritatea acestora sunt cetățeni ruși sau locuitori ai Transnistriei.

”Majoritatea indivizilor identificați care au fost reținuți în urma confruntărilor din Odesa sunt cetățeni ruși sau locuitori ai Transnistriei” afirmă surse din Ministerul Afacerilor Interne de la Kiev.

Aceste declarații confirmă informațiile apărute pe parcursul zilei de sâmbătă, când Dimitri Tîmciuk, directorul Centrului ”Rezistența prin Informații”, declara că manifestanții pro-ruși de la Odesa au venit din Transnistria, după ce inițial sosiseră din Rusia prin intermediul aeroportului din Chișinău.

Citește și: Expert ucrainean: Tragedia din Odesa, posibilă și din cauza rușilor care au intrat în Ucraina prin Transnistria

Tîmciuk a emis mai multe avertismente pe parcursul lunilor martie și aprilie autorităților de la Chișinău, cum că zilnic prin aeroportul din capitală pătrund militari ruși, care mai apoi se deplasează spre Transnistria. Poliția de Frontieră a respins însă informațiile.

Citește și: Presa ucraineană: În Transnistria sosesc grupuri numeroase de ”atleți” ruși

Și Serviciile ucrainene de Securitate (SBU) au confirmat, sâmbătă, faptul că atacatorii pro-ruși din Odesa proveneau din Transnistria, aceștia fiind localnici ai regiunii separatiste din stânga Nistrului precum și cetățeni ruși.

Citește și: Kievul confirmă: Diversioniștii ruși din Odesa au venit din Transnistria

Până acum, în urma confruntărilor din orașul port la Marea Neagră s-au înregistrat 46 de morți, iar alte aproape 200 de persoane au fost rănite.

CITIȚI ȘI...