Poroşenko consideră că tragedia din Odesa face parte din planul Rusiei de scindare a Ucrainei

by Genko Genko

Favoritul la alegerile prezidenţiale din 25 mai din Ucraina, Petro Poroşenko, se arată convins că tragedia din Odesa face parte din planul Federaţiei Ruse şi serviciilor sale speciale de destabilizare a situaţiei şi scindare a Ucrainei.

Poroşenko a exprimat condoleanţe rudelor şi apropiaţilor persoanelor care au murit în Odesa în urma confruntărilor sângeroase. „Decesul oamenilor este pe conştiinţa păpuşarilor străini, care pe parcursul ultimelor luni regizează, sponsorizează şi înscenează mişcările pseudo-separatism, atacă şi terorizează adevăraţii patrioţi din Odesa şi alte regiuni ale Ucrainei”, a accentuat el în timpul vizitei sale în Odesa, comentând evenimentele tragice care au avut loc vineri în oraş.

Citeşte şi: (SONDAJ) Poroșenko, lider detașat în preferințele electorale ale ucrainenilor

Poroşenko a declarat că vina pentru cele întâmplate o poartă „cofinanţatorii din interior ai proiectului separatist, din rândul reprezentanţilor fostului regim, care, înfăşurându-se în steaguri ruseşti, încearcă să se eschiveze de răspunderea pentru contrabandă, mită şi alte infracţiuni săvârşite în ultimii ani”.

Citeşte şi: Kremlinul: Ar fi ”absurd” ca în Ucraina să se desfășoare alegeri în condițiile violențelor actuale

CITIȚI ȘI...