Ucraina impune noi reguli la frontieră; Mai multe puncte de control cu Rusia, sistate

by Genko Genko

Autorităţile Ucrainei au modificat regimul de intrare-ieşire în/din țară. Astfel, cetăţenii străini care vor să traverseze zonele de conflict o pot face doar în punctele de control funcţionale, cu aplicarea ștampilei în documentele de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că cetățenii străini care doresc să între în Ucraina prin regiunile Doneţk şi Luhansk o pot face doar cu condiţia traversării frontierei de stat în punctele de control funcţionale.

Totodată, conform deciziilor Cabinetului de Miniştri al Ucrainei a fost sistată traversarea prin mai multe puncte de trecere a frontierei de stat ruso-ucrainene, printre care: punctele de control rutier „Uspenka – Matveev Kurgan”, „Novoazovsk – Veselo-Voznesenka”, punctele de control al traficului feroviar „Kvaşino – Uspenskaia” şi „Ilovaisk”, precum şi la punctele de control aeroportuare „Doneţk” şi „Luhansk”.

De asemenea, autorităţile ucrainene atenţionează asupra faptului că ştampilele Serviciului de Grăniceri al Ucrainei din mai multe puncte de trecere nu sunt valabile din cauza infrastructurii distruse şi a înlăturării forţate a personalului.

CITIȚI ȘI...