Ucraina: 200 de tancuri și baterii rusești concentrate la graniță

by Genko Genko

Reprezentantul Ucrainei în Consiliul de Securitate al ONU, Iuri Sergheev a declarat că în timpul unui exercițiu militar al armatei ruse la frontiera ucraineană au fost concentrate în jur de 200 de tancuri și baterii de artilerie.

El a mai afirmat că în acest moment, la doar câțiva km de frontieră sunt dislocate mai multe batalioane care fac parte din districtele militare Vest și Sud ale Federației Ruse.

”La granița de sud-est a țării poate fi observată o concentrare puternică de tancuri, baterii de artilerie și personal militar rusesc. Este o armată foarte periculoasă, aceeași care a fost folosită și în Cecenia”, a spus Sergheev, citat de BBC Ucraina.

”Rusia pregătește o agresiune similară cu cea din Abhazia sau Crimeea. Încearcă să-și motiveze acțiunile prin faptul că un mic grup de separatiști au ocupat unele clădiri administrative”, a punctat acesta.

Amintim că Armata rusă a început să efectueze exerciții militare la granița cu Ucraina. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că aceste acțiuni vin ca un răspuns al operațiunilor antiteroriste desfășurate în estul Ucrainei de către forțele speciale de la Kiev.

CITIȚI ȘI...