Trei minori din capitală, reţinuţi pentru furt de motorete

by Genko Genko

Trei minori cu vârstele cuprinse între 12 şi 15 ani, domiciliaţi în capitală, au fost reţinuţi de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Botanica, fiind suspectaţi că au furat două motorete.

În dimineaţa zilei de miercuri, un locuitor al capitalei a alertat poliţia, după ce i-a dispărut cvadriciclul, în valoare de aproximativ 1.000 de euro, din curtea casei, de pe strada Grenoble.

Forţele de ordine au început căutările şi la scurt timp făptaşii au fost identificaţi şi reţinuţi. Aceştia au recunoscut că au furat cvadriciclul pentru a se plimba cu el, noaptea, în jurul orei 1:00, după care l-au abandonat la un şantier din or. Codru.

În cadrul investigaţiei, poliţiştii au mai stabilit că minorii au incercat să fure şi o altă motoretă, din curtea unei case din sectorul Botanica, însă au fost împiedicaţi de un paznic.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală pentru furt. Potrivit legislaţiei în vigoare, minorii riscă amenzi în mărime de la 6.000 la 20.000 de lei şi închisoare de până la 4 ani.

Poliţiştii nu exclud faptul că minorii ar fi fost implicaţi şi în alte cazuri similare.

CITIȚI ȘI...