Trei candidați la funcția de primar al Chișinăului, în vizorul CNI

by Genko Genko

Trei candidați la funcția de primar al Chișinăului au intrat în vizorul Comisiei Naționale de Integritate (CNI). Este vorba de actualul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă, și candidații la alegerile locale pentru șefia Chișinăului Zinaida Greceanîi și Serafim Urechean.

Potrivit agendei de lucru a Comisiei, joi va fi examinat cazul privind eventuala încălcare a regimului juridic al conflictului de interese de către Serafim Urecheanu, președinte al Curții de Conturi și candidat la funcția de primar.

Tot joi vor fi examinate demersurile în privința actualului edil al capitalei, Dorin Chirtoacă, și în privința socialistei Zinaida Greceanîi, ambii candidați la șefia Chișinăului.

De asemenea, va fi examinată sesizarea Centrului Național Anticorupție, în privința verificării declaraţiei de venituri şi proprietate a directorului „Tutun – CTC”, Ala Sîrbu, și în privința rectorului Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Ion Ababii. Tot mâine va fi examinat și cazul privind eventuala încălcare a regimului juridic al conflictului de interese de către Boris Curoș, directorul Întreprinderii de Stat Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului”.

CITIȚI ȘI...