Tentative de contrabandă cu alcool şi ţigări, stopate de forţele de ordine

by Genko Genko

O echipa formată din poliţişti de frontieră şi vameşi au stopat o tentativă de scoatere ilegală din ţară, prin punctele de trecere Basarabeasca şi Costeşti, a 60 de sticle cu alcool etilic şi 270 de pachete de ţigări.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, la data de 14 aprilie, pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat un autocar Iveco, care circula pe ruta „Chişinău – Chilia”. În urma controlului fizic al maşinii, echipa mixtă de control a depistat în spaţiile special amenajate din salonul autocarului 60 de sticle, a câte 2 litri fiecare, pline cu alcool etilic.

Tot pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră şi vameşii din cadrul punctului de trecere Costeşti au depistat 270 de pachete de ţigări în timpul verificării unui Mercedes 220. Ţigările de marcă „Winston” erau camuflate în aripile din faţă şi spate ale autoturismului înmatriculat în România.

Şoferul s-a dovedit a fi cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 40 ani, care a declarat că intenţiona să scoată ilicit produsele de tutungerie, pentru a le realiza pe piaţa neagră a Uniunii Europene.

tigari.contrab

Alcoolul şi ţigările au fost ridicate şi preluate de autoritatea vamală, care a dispus întocmirea proceselor verbale în baza art 287 al.10 Cod Contravențional al Republicii Moldova. Contravenienții riscă o amendă de 1.500 de lei.

CITIȚI ȘI...