(STUDIU) Cafeaua neagră, consumată cu moderație, îți poate proteja dantura

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cafeaua tare și fără zahăr, consumată în cantități moderate, poate să prevină apariţia cariilor dentare, întrucât substanţa activă dintr-un anumit sortiment de cafea contribuie la distrugerea bacteriilor care provoacă tartrul.

Anunțul a fost făcut de către cercetătorii brazilieni de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro, care au descoperit că boabele dintr-un anumit sortiment de cafea deţin proprietăţi antibacteriene, potrivit Daily Mail.

Savanţii brazilieni au testat un set de dinţi de lapte, căzuți de la copii și donați cercetătorilor. S-a utilizat extract de Coffea canephora, un sortiment folosit la fabricarea a circa 30% din totalul producţiei mondiale de cafea.

Conform constatărilor cercetătorilor, cafeaua distruge în mod activ pelicula bacteriană care duce la apariția tartrului, una din cauzele majore ale deteriorării dinților. Cercetătorii cred că antioxidanţii de tip polifenol, care există în cafea, sunt responsabili pentru acest efect. Este însă nevoie de o serie de studii suplimentare pentru a confirma această legătură directă.

Substanţa activă ar putea fi extrasă din boabele de cafea şi ar putea fi utilizată pentru a produce apă de gură şi pastă de dinţi.

Totuși, această substanță folosită în exces, poate avea efecte dăunătoare asupra danturii, avertizează cercetătorii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...