Sticla cu whiskey și-a făcut efectul! Serviciul Vamal s-a autosesizat, inițiind o anchetă de serviciu

by Genko Genko

Serviciul Vamal s-a autosesizat după ce ieri, la ședința Guvernului, premierul Pavel Filip a venit cu o sticlă de whiskey de contrabandă, având presupuneri cu privire la unele abuzuri comise de unii colaboratori vamali în acest domeniu. În acest context, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor ilegalităților invocate, conducerea Serviciului Vamal a dispus inițierea unei anchete de serviciu, care va fi efectuată de către Comisia de Disciplină a instituției.

Directorul General al Vămii, Vitalie Vrabie a dispus, de asemenea, și crearea unui grup de lucru, constituit din responsabili ai subdiviziunilor specializate. Sarcinile de bază înaintate membrilor grupului de lucru vizează efectuarea unei analize exhaustive a tranzacțiilor cu produse alcoolice și a altor categorii de mărfuri accizate pentru o perioadă determinată de timp, identificarea unor mecanisme suplimentare de contracarare a fenomenului contrabandei cu mărfuri accizate, precum și elaborarea și înaintarea, la necesitate, a unor propuneri de ajustare a cadrului legal care reglementează domeniul dat.

Totodată, Serviciului Vamal își exprimă disponibilitatea colaborării cu celelalte instituții de aplicare a legii, abilitate cu atribuții în domeniul combaterii contrabandei, parteneriat ce va eficientiza considerabil lupta cu acest flagel.

„Combaterea traficului ilicit cu bunuri reprezintă una dintre prioritățile de bază ale Serviciului Vamal, care, în cadrul reformelor demarate a instituit o politică de toleranță zero față de schemele infracționale care atentează la securitatea economică a statului”, se arată într-un comunicat al instituției.

CITIȚI ȘI...