Simona Halep, prima reacţie după eliminarea favoritelor de la Wimbledon

Simona Halep, prima reacţie după eliminarea favoritelor de la Wimbledon

Simona Halep spune că faptul că numeroase favorite au părăsit deja turneul de la Wimbledon după primele două tururi nu reprezintă o garanție a câștigării de către ea a competiției. Din Top 10 WTA, mai sunt în competiție, în turul al treilea, Simona Halep, locul I, sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 8 WTA, americanca Venus Williams, locul 9 WTA și germana Angelique Kerber, locul 10 WTA.

„Nu mă ajută cu nimic asta (n.r. – că au fost eliminate multe favorite). Nu înseamnă că o să câștig eu pentru că au pierdut ele. Fiecare meci este foarte dificil aici. Încerc doar să fiu concentrată pe ceea ce am de jucat nu împotriva cui joc și nici le ceea ce se întâmplă pe tablou. Următorul tur este foarte important și sunt sigură că va fi din nou greu. Am de jucat împotriva unei jucătoare dificile și foarte talentate. Abia aștept să joc împotriva ei și să încerc să dau ceea ce am mai bun pentru a câștiga”, a declarat, joi, Halep, într-o conferință de presă, potrivit News.ro.

„Pe iarbă nimeni nu e favorit din punctul meu de vedere. Jucătoarele cu serviciu puternic au o şansă în plus, dar dacă reuşeşti să returnezi, după aceea este egal. Nu pot să numesc cea mai mare surpriză. Faptul că au pierdut favoritele este o surpriză pentru turneu, dar pe suprafaţa asta niciodată nu se ştie, aşa că orice se poate întâmpla”, le-a spus Halep jurnaliştilor români prezenţi la Wimbledon, răspunzând la o întrebare pe aceeaşi temă.

Dintre acestea, Kerber este pe partea de tablou a Simonei Halep. Ele se pot întâlni în penultimul act al turneului.

Ultima jucătoare importantă eliminată a fost spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului, joi, în turul al doilea.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 6-0, pe chinezoaica Saisai Zheng, locul 126 WTA.

În turul al treilea, Halep rămâne la adversare din Asia şi va evolua cu Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 48 WTA, care a învins-o, tot joi, cu scorul de 6-3, 6-3, în 64 de minute de joc, pe Lara Arruabarrena din Spania, locul 88 WTA.

Jucătoarea din Taiwan este pentru a doua oară în turul al treilea, la Wimbledon. Ea a mai atins această fază, cea mai înaltă pe iarba londoneză, în 2012.

Halep a câştigat singurul meci disputat cu Hsieh, în 2013, în turul I al turneului de la Cincinnati, cu scorul de 6-7 (5), 6-1, 6-2.

0