Înregistrarea prealabilă continua! Câți moldoveni stabiliți peste hotare s-au înscris

Înregistrarea prealabilă continua! Câți moldoveni stabiliți peste hotare s-au înscris

Peste 1.300 de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot, care în ziua alegerilor se vor afla peste hotare sau au domiciliul în localitățile din stânga Nistrului și doresc să meargă la vot la următoarele alegeri parlamentare ordinare s-au înregistrat prealabil pentru a participa la scrutin. Astfel, potrivit Comisiei Electorale Centrale, din totalul celor 1.336 de cetățeni care s-au înregistrat până astăzi, cei mai mulți sunt din Italia, 168 la număr, urmați de conaționalii noștri stabiliți în Germania care au făcut 163 de înregistrări.

Pentru a vă înregistra prealabil, accesați pagina www.inregsitrare.cec.md sau www.alegator.md și completați formularul la rubrica on-line „Înregistrare prealabilă”.

Totodată, CEC precizează că, până astăzi, 235 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu drept de vot, aflați peste hotarele țării și-au exprimat dorința de a fi funcționari electorali la scrutinul parlamentar ordinar din acest an.

Amintim că Parlamentul nu a stabilit deocamdată ziua în care vor avea loc alegerile parlamentare ordinare. Mandatul deputaților actualei legislaturi expiră la data de 30 noiembrie curent, aceștia urmând să rămână în funcții până la alegerea noilor deputați.

0