Salvatorii atenționează asupra pericolului de intoxicare în timpul fermentării vinului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează populația asupra pericolului de intoxicare cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului.

Salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți în prepararea vinului și să respecte regulile de securitate. Specialiștii îndemnă oamenii să nu intre în încăperile în care se fermentează vinul, dacă nu există ventilație corespunzătoare. Pentru a verifica dacă în încăpere nu s-a acumulat dioxid de carbon e nevoie de aprins o lumânare, care se va stinge în cazul în care nu există oxigen suficient. În astfel de situații aflare în încăperile respective este strict interzisă.

Mai mult, salvatorii recomandă ca fermentarea mustului să fie efectuată în spații deschise sau în încăperi bine ventilate. În cazul care cineva a intrat în încăpere și nu a mai ieșit e necesar apelare de urgență a Serviciului 901. Aflare în zona de risc fără echipament de protecție pune în pericol viața oamenilor.

Conform informațiilor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în anul 2015, în urma intoxicării cu dioxid de carbon, în procesul de fermentarea a mustului au decedat 4 persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...