Rusia consideră inacceptabile amenințările de recurgere la forță în estul Ucrainei

by Genko Genko

Diplomația rusă a afirmat sâmbătă că amenințările autorităților prooccidentale de la Kiev privind lansarea unui atac împotriva manifestanților proruși, care au ocupat noi clădiri ale administrației publice în estul Ucrainei, sunt ”inacceptabile”.

Într-o conversație telefonică între ministrul de externe rus Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Andrii Deșcița, ”partea rusă a subliniat responsabilitatea autorităților actuale de la Kiev de a împiedica orice utilizare a forței în sudul și sud-estul Ucrainei”, se afirmă într-un comunicat al diplomației ruse.

”Amenințările continue ale Kievului de a lansa un asalt asupra clădirilor, ocupate de protestatari la Donețk și Lugansk, sunt inadmisibile”, se menționează în comunicat.

Citește și: Kievul cere Moscovei să înceteze ”acțiunile provocatoare” din estul Ucrainei

Serghei Lavrov a cerut părții ucrainene ”să acționeze exclusiv pe cale pașnică, prin dialog, luând în considerare cererile legitime din sudul și sud-estul Ucrainei, inclusiv prin implicarea reprezentanților acestor regiuni în procesul de reformă constituțională”.

Totodată, Rusia neagă vehement orice implicare în derularea evenimentelor din estul țării vecine, dând de înțeles că acestea ar fi doar niște ”acuze neprobate venite din partea Washingtonului”.

CITIȚI ȘI...