(VIDEO) Ministrul ucrainean de interne: În estul Ucrainei se petrece o agresiune a Federației Ruse

by Genko Genko

Ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov a anunțat sâmbătă că în mai multe orașe din estul țării au loc lupte, denunțând ”o agresiune a Federației Ruse”.

Potrivit ministrului, lupte au loc în special la Kramatorsk, în provincia Donețk, unde ”persoane necunoscute au deschis focul asupra administrației locale”. ”Poliția a replicat, iar schimbul de focuri continuă”, a spus el.

Citește și: Rusia consideră inacceptabile amenințările de recurgere la forță în estul Ucrainei

La Krasnâi Liman, tot în provincia Donețk, luptători înarmați au atacat poliția cu ”arme de fabricație rusă AK100, care se află numai în dotarea forțelor armate ruse”, a precizat ministrul.

”Autoritățile ucrainene consideră evenimentele de astăzi ca o agresiune externă a Federației Ruse”, a scris ministrul de interne ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Citește și: (FOTO) NATO a făcut publice imagini care demonstrează că Rusia nu și-a retras trupele de la granița cu Ucraina

Amintim că sediul poliției din Donețk  a fost ocupat sâmbătă după-amiază de către separatiștii pro-ruși. La scurt timp după această, pe acoperișul clădirii steagul ucrainean a fost înlocuit cu unul al Rusiei și altul al așa-zisei Republici Independente Donețk.

 

CITIȚI ȘI...