Rosselhoznadzor ridică embargoul la carnea din Moldova, pentru două întreprinderi

by Genko Genko

Serviciul federal de control veterinar şi fitosanitar din Rusia „Rosselhoznadzor” a ridicat embargoul la carne pentru două companii din Republica Moldova.

Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Ion Sula, a declarat pentru IPN că informaţia a fost publicată pe site-ul Rosselhoznadzor, însă autorităţile de la Chişinău nu au primit deocamdată o notificare oficială.

Cele două companii care îşi pot relua exportul de carne sunt din Călăraşi şi Hânceşti.

Decizia a fost luată după examinarea rezultatelor analizelor prezentate de partea moldovenească privind eliminarea încălcărilor identificate în urma inspecției efectuate de medicii sanitar-veterinari din Rusia, precizează instituția de la Moscova.

De menționat că, în prezent, există restricții la importul în Rusia de fructe proaspete, carne și vin din Moldova. În plus, la 1 septembrie, autoritățile ruse au introdus taxe vamale de import pentru anumite mărfuri moldovenești, inclusiv vin, carne, legume, fructe și cereale.

Autorităţile de la Chişinău au declarat că interdicţiile impuse de Moscova poartă un caracter politic, şi nu economic şi au fost stabilite ca urmare a semnării de către ţara noastră a Acordului de Asociere cu UE.

CITIȚI ȘI...