Dodon: Oligarhii mai pregătesc 5 miliarde pentru a acoperi furtul din bănci

by Genko Genko

Guvernul ar pregăti încă o decizie secretă prin care să garanteze un nou credit, de 4,5-5 miliarde de lei, acordat de către Banca Națională către BEM, Unibank și Banca Socială, susține președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon.

În opinia președintelui PSRM, acest al treilea credit garantat de Guvern este destinat „acoperirii furturilor oligarhilor”.

„În următoarele zile, și vă spun cunoscând acest lucru, vor fi alocate încă 4,5 – 5 miliarde de lei. Din Banca Națională pentru a acoperi mai departe furturile din bănci”, a declarat Igor Dodon marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul PSRM a anunțat că fracțiunea parlamentară din care face parte a inițiat proiecte de hotărâre pentru demiterea șefilor BNM, CNA, SIS și Procuraturii Generale.

„Nu doar demisia, dar urmărirea penală. Puneți-i lui Drăguțanu cătușele pe mână și o să vedeți cum el o să spună tot”, a menționat Igor Dodon.

Până în prezent, în urma unor garanții de Guvern, luate prin decizii secrete, Banca Națională a acordat credite în valoare de peste 15 miliarde de lei, pentru a salva cele trei bănci devalizate. Doar una dintre aceste hotărâri, luată de către Guvernul Leancă în noiembrie 2014, a fost desecretizată.

Premierul Chiril Gaburici a recunoscut săptămâna trecută, indirect, că Guvernul a mai garantat un astfel de credit, menționând că nu exista o altă soluție în această situație.

CITIȚI ȘI...