Rasmussen: ”NATO este de partea Ucrainei”

by Genko Genko

Secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Anders Fogh Rasmussen, a afirmat că organizația sa se află ”de partea Ucrainei” și i-a cerut Rusiei să-și respecte ”angajamentele internaționale”.

”În cursul întrevederii pe care am avut-o joi cu premierul Iațeniuk, l-am felicitat pentru angajamentul lui în favoarea unei soluționări pașnice. L-am asigurat că NATO se află de partea Ucrainei”, a declarat Rasmussen, într-un interviu acordat pentru publicația germană Bild.

”Așteptăm ca Rusia să-și onoreze angajamentele internaționale, să-și retragă trupele și să nu intervină în alteregiuni ale Ucrainei. Nimeni nu trebuie să încerce să traseze noi frontiere pe harta Europei secolului al XXI-lea”, a mai spus secretarul general al NATO.

Anders Fogh Rasmussen a anunțat, miercuri, că NATO a decis să-și consolideze cooperarea cu Ucraina și să o reexamineze pe cea cu Rusia. ”Am supus întreaga cooperare NATO-Rusia unei reexaminări” și am pus capăt reuniunilor comune la nivel de angajați ai NATO, a declarat Rasmussen la finalul unei reuniuni NATO-Rusia la nivel de ambasadori, desfășurate la sediul de la Bruxelles al Alianței Nord-Atlantice.

CITIȚI ȘI...