Putin salvează țara de îmbătrânire: Rusoaicele plătite pentru a face copii

by Genko Genko

Dacă în țările dezvoltate ale Europei îmbătrânirea accelerată a populației este un subiect dur, mamele occidentale fiind din ce în ce mai puţin tentate să procreeze, la ruşi în schimb, femeile nasc până în prag de menopauză.

Conform unui articol Deutsche Welle, citat de ziare.com, Putin a găsit soluţia pentru a le convinge pe rusoaice să nască, astfel încât Mama Rusia să nu se trezească peste câţiva ani fără forţă de muncă şi soldaţi care să anexeze alte Crimei.

Astfel, de câţiva ani, autorităţile ruse le acordă rusoaicelor câte 10.000 de euro pentru fiecare al doilea nou-născut într-o familie, următoarele naşteri fiind răsplătite cu aceeaşi sumă.

În consecinţă, dacă pe vremuri rusoaicele care năşteau la 28 de ani apăreau în statisticile ruşilor ca mame întârziate, acum multe femei nasc la 42, chiar 45 de ani, pentru a primi cei 10.000. de euro de la stat.

Acest boom al natalităţii, notează Deutsche Welle, are însă şi un revers: politicienii ruşi nu s-au gândit că noile generaţii de copii-contra-cost vor trebui şi educaţi, în consecinţă creşele şi grădiniţele nu pot face faţă fluxului de copii.

CITIȚI ȘI...